"Struja će poskupeti, ali kasnije"

MInistar Aleksandar Popović izjavio da će struja sigurno poskupeti, ali nije mogao da kaže da li će se to desiti do zime.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2007.

07:17

Default images

Gostujući u Vestima TV B92, ministar rudarstva i energetike je sinoć rekao da je odlučeno da se poskupljenje struje odloži zbog uticaja na životni standard građana. Ministar kaže da je odluku o odlaganju poskupljenja struje vlada donela zbog visoke inflacije koja je zabeležena u avgustu.

"Mi smo vagali između dve stvari: jedno je uticaj poskupljenja na životni standard i na inflaciju, a sa druge strane se radi o tome da je neophodno imati sredstva koja će se investirati u elektroenergetski sektor", kaže on.

"U ovom momentu, sa obzirom na visoku inflaciju u avgustu, procenjeno je da bi čak i malo poskupljenje predstavljao udar koji u ovom momentu nije potreban", rekao je Popović.

Ministar je najavio da će vlada primenu novog tarifnog sistema odložiti do 1. aprila 2008. godine.

On ističe da će u narednim godinama morati da se ulaže u izgradnju novih objekata koji proizvode električnu energiju, kako zemlja ne bi ostala talac samo jednog načina proizvodnje struje.
"Pošto u Srbiji 17 godina nije napravljen nijedan objekat, a potrošnja je rasla, mi ćemo ići na izgradnju dve termoelektrane, najmanje njedna hidroelektrane sa (Republikom) Srpskom, ali ćemo i drastično i agresivno iči i ka alternativnim izvorima - iz vetra, iz sunca, iz biomase, iz mini-hodroelektrana, i podsticaćemo kogeneraciju, tj. proizvodnju električne energije u toplanama", rekao je Popović.

On je rekao da će vlada Srbije pokrenuti kampanju kojom će građanima objasniti šta treba da urade da bi im računi za struju bili manji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: