Neprijavljeni gasni pištolji

Beograd -- Carinici su u toku ove nedelje otkrili nekoliko neobičnih carinskih prekršaja - neprijavljene gasne pištolje i municiju.

Izvor: FoNet
Podeli

U saopštenju Uprave carina navedeno je da su na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje, carinci u sredu prilikom kontrole putničkog vozila kojim je upravljao turski državljanin K.B. pronašli neprijavljeni gasni pištolj marke "blow“. Gasni pištolj je bio sakriven u prtljažniku, u kartonskoj kutiji umotan u zavesu. Vrednost prekršaja je 16.000 dinara.

Dva dana ranije, na graničnom prelazu Gradina, otkriven je još jedan pokušaj krijumčarenja gasnog pištolja kalibra 9 milimetara, kao i 105 metaka istog kalibra.

Carinici su prekršaj otkrili na ulazu u zemlju tokom kontrole putničkog vozila kojim je upravljao francuski državljanin U.P. Vrednost prekršaja je 5.600 dinara.

Na istom graničnom prelazu, pre tri dana, kod holandskog državljanina I.D takođe je pronađen gasni pištolj kalibra 9 milimetara i 200 komada gasnih metaka.

Pomenuti putnik je upravljao vozilom holandskih registarskih oznaka i nalazio se u zelenoj ulaznoj traci, čime se deklarisao da nema ništa da prijavi za carinjenje. Vrednost prekršaja je procenjena na 8.000 dinara.

Oružje i municija predati su u dalju nadležnost MUP, a protiv vozača su pokrenuti prekršajni postupci, kaže se u saopštenju.

Hronika

strana 1 od 27 idi na stranu