"Politika" prvi put profitabilna

Kompanija Politika novine i magazini ove godine će po prvi put poslovati profitabilno.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2007.

17:46

Default images

Očekivani prihodi su 33 miliona evra, a planirana dobit biće približno milion evra, izjavio je generalni direktor "Politike" Srdjan Janićijević. "U prošloj godini gubitak je bio 2,6 miliona evra, a već u prvom polugodištu ove godine 'Politika' je u plusu od oko milion evra", rekao je on.

Politika novine i magazini je zajedničko preduzeće nemačke medijske kuće VAC (WAZ) i akcionarskog društva Politika, čiji su udeli 50:50.

"Zadovoljni smo onim što je postignuto, a naš naredni korak će biti ulaganje u kvalitet novine, a pre svega matičnog lista, 'Politike'. Sva istraživanja medijskog tržišta u Srbiji su utvrdila da 'Politiku' čita najobrazovaniji, imućniji segment društva", naglasio je Janićijević.

"Ne takmičimo se da drugim dnevnim listovima cenom, nagradnim igrama i objavljivanjem senzacija već sadržajem", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: