Holandska vlada finansira projekte

Srbija će u naredne tri godine moći da konkuriše za projekte izgradnje infrastrukture i zaštite životne sredine.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2007.

21:23

Default images

Sporazum su potpisali potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i ambasador Holandije u Beogradu Ron Van Dartel potpisali su Memorandum o razumevanju. Đelić je naveo da je holandska vlada za te projekte izdvojila oko 13,5 miliona evra za naredne tri godine, a da će za njih moći da konkurišu sve zemlje Balkana.

On je rekao da se nada da će veći deo novca doći u Srbiju. Đelić je precizirao da se radi o donacijama za koje će moći da konkurišu domaća ministarstva predlažući projekte u oblasti izgradnje infrastrukture, zaštite životne sredine, poljoprivrede i drugih oblasti gde naša zemlja nađe interes.

"Ovaj sporazum će omogućiti da u sledeće tri godine u budžetu od 4 milijarde evra godišnje za projekte koji pojedinačno mogu iznositi od 150.000 do 300.000 evra, s tim što će naši projekti biti u konkurenciji sa drugima iz regiona", kaže Đelić.

Za projekte holandske vlade mogu konkurisati sve zemlje Balkana, uključujući i Rumuniju i Bugarsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: