Ljudski faktor uzrok sudara vozova

Beograd -- Uzrok sinoćnjeg sudara lokomotive i teretnog voza, na pruzi Beograd - Subotica, je ljudski faktor, kaže Milanko Šarančić,

Izvor: B92, Beta
Podeli

Do nesreće je došlo sinoć oko 19 sati između stanica Karlovački Vinogradi i Čortanovci. Poginuli su Živko Topalović i Milan Ivančević, mašinovođe Železnica Srbije iz Novog Sada, saopšteno je iz tog preduzeća.

U nesreći je teže i lakše povređeno pet osoba, od kojih su četiri zaposlene u preduzeću Železnice Srbije.

Svi povređeni su smešteni u Klinički centar u Novom Sadu. Kod njih su konstatovane teže telesne povrede, koje nisu opasne po život.

Direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić je za B92 izjavio da je, po prvom nezvaničnom izveštaju, do nesreće došlo zbog nedovoljno dobre signalizacije između otpravnika vozova i mašinovođe lokomotive koja se kretala iz Novog Sada prema Beogradu.

Priveden otpravnik vozova

Otpravnik vozova iz stanice "Karlovački Vinogradi" Miroslav Antić priveden je danas, u okviru ostrage sinoćnje železničke nesreće, saopštila je dežurni istražni sudija Tatjana Đurašković.

"Ono što je još utvrđeno činjeničnim stanjem na terenu je da je bilo više lica od onog koji su mogli da budu u upravljačkom delu lokomotive. I ne možemo isključiti i to kao jedan od uzroka ili razloga koju su uticali da dođe do ovog sudara", kaže on.

Još uvek je nepoznato zašto je u lokomotivi bilo 5 osoba, od kojih jedna čak nije radnik železnice. Lekari u urgentnom centru zamolili su novinare da ne razgovaraju sa povređenima, jer su u šoku. Kako saznaje B92 iz Urgentnog centra, sa njima su sinoć razgovarali istražni sudija, policija i predstavnici Železnice.

Šarančić kaže da će imati kompletnu informaciju o tome šta se dogodilo kad se dobiju izjave od učesnika nesreće. "Kada budemo imali to, u odnosu na sve činjenice i dokaze koji su prikupljeni na terenu, onda ćemo moći da ustanovimo pravi, stvarni uzrok ovog događaja", kazao je Šarančić.

On je rekao i da Železnice Srbije prihvataju svoj deo odgovornosti. "Naravno da prihvatamo odgovornost. Sve indicije, za sada, ukazuju da je došlo do greške u ljudskom faktoru, dakle do greške zaposlenih u Železnici Srbije. I naravno, da ćemo svi mi, odnosno oni koji su učestvovali u ovome morati da snose posledice za ono što su uradili", kaže Šarančić.

Po rečima Šarančića, intenzivno se radi na ponovnom uspostavljanju saobraćaja na tom pružnom pravcu. "Međutim, zbog toga što se još uvek izvlači jedna od lokomotiva imamo još uvek obustavljen saobraćaj", rekao je on i dodao da očekuje da će pruga tokom dana biti osposobljena za saobraćaj.

Direktor Železnica Srbije kaže da su pruge u zemlji bezbedne. "U odnosu na pruge okolnih zemalja naše pruge nisu ništa ni više, ni manje, bezbedne. Ono što nam je pravilo jeste da saobraćaj održavamo što sigurnijim i bezbednijim", rekao je on.

"Zbog nedostatka sredstava ne možemo da remontujemo sve pružne pravce u onim periodima za kada je to predviđeno. Zato toga postoje i česte pritužbe na račun Železnica Srbije zbog kašnjenja usled smanjenja brzina. Mi smanjujemo brzinu i time održavamo najbezbedniji saobraćaj", objašnjava Šarančić.

Hronika

strana 1 od 27 idi na stranu