Hipodrom kao javno preduzeće

Beograd -- Grad Beograd je isplatio poveriocima preduzeća "Hipodrom Beograd" 57 miliona dinara i okončao prvu fazu prelaska u javno preduzeće.

Izvor: Tanjug
Podeli

Radovan Dedijer, direktor Hipodroma, kazao je na konferenciji za novinare da će Grad preuzeti sve ingerencije nad Hipodromom jer se nalazi u veoma lošem stanju zato što u njega nije ulagano više od 20 godina.

"Konačno ćemo zavesti kućni red na Hipodromu i povratiti mu stari sjaj", istakao je on.

Nad "Hipodromom Beograd" pokrenut je stečajni postupak pred Trgovinskim sudom u Beogradu 26. juna 2006. godine.

Pokrenuti postupak, odnosno mogućnost prodaje tog preduzeća, mogli su da ugroze zemljišno-knjižno pravo Grada na tom zemljištu, pa se zbog toga Grad Beograd uključio u rešavanje pravnog statusa Hipodroma.

Član Gradskog veća Andrija Mladenović rekao je da će Grad najverovatnije u septembru izraditi detaljnu strategiju o ulaganjima u to preduzeće, a da procena vrednosti kapitala tek predstoji.

Grad Beograd nikad nije bio u formalno-pravnoj vezi sa Beogradskim hipodromom, niti kao osnivač, ni kao suvlasnik.

Hipodromu je 1988. godine Izvršni savet Skupštine grada Beograda dodelio zemljište, ali bez prava upisa u zemljišne knjige, na određeno vreme od 30 godina.

Tokom niza godina to preduzeće je menjalo vlasnika, bilo je državna ustanova, bilo je u nadležnosti opštine Čukarica na čijoj teritoriji se nalazi, zatim su brigu o njemu vodili Konjički savez Srbije i današnji Gradski centar za fizičku kulturu (SIZ fizičke kulture).

strana 1 od 507 idi na stranu