I Popović protiv "NATO države"

Nastavlja se niz političara iz DSS-a i okruženja premijera Vojislava Koštunice koji kritikuju politiku NATO i SAD na Kosovu.

Izvor: Beta

Nedelja, 19.08.2007.

12:02

Default images

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Popović smatra da bi prostor za kompromisno rešenje, koje bi zadovoljilo interese srpske države i albanske manjine, mogao da se stvori ukoliko SAD odustanu od plana Martija Ahtisarija i stvaranja "NATO države" na Kosovu.

"Ne postoji nijedna država u svetu, a to posebno važi za države koje pripadaju NATO alijansi, u kojoj vojne snage nisu stavljene pod jasnu civilnu kontrolu", navodi se u Popovićevoj izjavi agenciji Beta.

On je kazao da se samo u planu pregovarača Martija Ahtisarija predviđa da "u navodno nezavisnom Kosovu" NATO snage imaju neograničenu vlast i da uopšte nemaju civilnu vlast nad sobom.

Podsetimo, u preteklih nedelju dana je više vladinih funkcionera iz Demokratske stranke Srbije dalo slične ocene.

Juče je funkcionerka Demokratske stranke Nada Kolundžija zatražila da se prekine sa retorikom "koja podseća na neka stara vremena."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: