"Mladić verovatno u Beogradu"

Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte kaže da se Ratko Mladić najverovatnije krije u Beogradu.

Izvor: FoNet

Utorak, 31.07.2007.

13:30

Default images

"Prema poslednjoj informaciji koju smo imali, Mladić je u Srbiji. Vlasti u Srbiji ne negiraju da je tamo, verujem da je njemu najlakše da se skriva u Srbiji, verovatno u Beogradu jer je to veliki grad, s više od dva miliona stanovnika", rekla je Karla del Ponte za Oslobođenje.

Ona je navela da su i Goran Hadžić i Stojan Župljanin dostupni Srbiji, ali nije želela da govori o detaljima zato što bi to, kako je rekla, moglo da ugrozi operacije koje su u toku.

"Usko sarađujemo s vlastima u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini kako bismo obezbedili hapšenje i prebacivanje ostala četiri begunca u sud", rekla je ona.

Četiri optužena pred Haškim tribunalom koja su u bekstvu su Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Stojan Župljanin i Goran Hadžić.

Ljajić: Sredstvo političkog pritiska

"Ništa novo nije ta izjava, to je sredstvo političkog pritiska na Beograd da izvrši obaveze prema Tribunalu", rekao je ministar Rasim Ljajić  koordinator vladinog tima za saradnju sa Haškim tribunalom, komentarišući tvrdnju Karle del Ponte da se Mladić verovatno krije u Beogradu.

"Nema niko podatke o tome gde se Mladić trenutno skriva, jer da ima, on bi već bio izručen Tribunalu", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: