Poklon ABS-a u akciji "Dajte krv"

Beograd -- Kompanija ABS holdings priključila se akciji Instituta za transfuziju krvi i B92 "Ulepšajte dan sebi i drugima, dajte krv".

Izvor: B92
Podeli

Zoran Radosavljević, generalni direktor ABS holdingsa, i Saša Mirković, predsednik Upravnog odbora B92, potpisali su u Beogradu ugovor o donaciji, vredan 20.000 evra. Sredstva su namenjena kupovini specijalizovanog vozila za prikupljanje krvi, koje će biti na raspolaganju Institutu za transfuziju.

Za nabavku specijalizovanog vozila za davanje krvi, koje će biti na raspolaganju Institutu za transfuziju krvi Srbije, potrebno je još 40.000 evra.

"Radi se o kupovini jednog specijalizovanog vozila, koje će, ja sam siguran u to, dosta doprineti lakšem i bržem obilasku terena i pomoći će svim dobrim ljudima koji žele da učestvuju u ovoj akciji da lakše, brže i jednostavnije to učine jer će ekipe, koliko sam informisan, zahvaljujući ovim vozilima, lakše doći do njih", rekao je Radosavljević.

"Donacija za nabavku specijalizovanog vozila je samo jedan od vidova podrške naše kompanije toj akciji. Pre desetak dana krv su dali zaposleni fabrike ABS Minel Elektrooprema i postrojenja iz Ripnja, a akciji će se pridružiti menadžment i zaposleni iz drugih članica naše kompanije u Srbiji", kaže Radosavljević.

"ABS holdings ozbiljno shvata koncept društvene odgovornosti i kao odgovorna kompanija uvek ćemo podržati akcije koje doprinose dobrobiti društvene zajednice“, izjavio je Radosavljević prilikom potpisivanja ugovora.

Akciji davanja krvi na Trgu Republike u Beogradu danas se priključio Nenad Popović, potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije.

"Smatram da je dužnost svakog građanina naše zemlje da da krv, kako bi se pomoglo ljudima koji su u teškoj situaciji i mislim da oni koji Srbiju predvode na polju politike, ekonomije i kulture treba da daju primer i na ovaj način. Najbolji primer je lični primer", kaže Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 70 idi na stranu