Prekinut štrajk na Ribnjaku Ečka

Radnici ribarskog gazdinstva Ečka kod Zrenjanina prekinuli su štrajk u koji su stupili 25. juna.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.07.2007.

12:33

Default images

Predsednik Samostalnog sindikata preduzeća Svetozar Caran kazao je danas da će, ukoliko obećanje o isplati zaostalih plata ne bude realizovano, do kraja ove nedelje radnici ponovo stupiti u štrajk. To je jedno od najvećih uzgajališta slatkovodne ribe na Balkanu, u blizini prirodnog rezervata Carska bara.

Zaposleni su tražili od većinskog vlasnika firme Zdravka Pavičevića i menadžmenta da isplate tri zaostale plate, topli obrok za prethodna dva meseca, putne troškove i dnevnice za period od četiri godine.

Odluka o prekidu štrajka doneta je nakon što je Upravni odbor ribnjaka u četvrtak uveče smenio direktora Dušana Miličića i umesto njega imenovao Miloša Ćosića koji je doneo odluku da se do 3. avgusta radnicima isplate zaostala primanja.

Od ukupno 180 zaposlenih u štrajku je, zbog obaveze ispunjenja minimuma rada, bilo 130 radnika.

Da li brodogradilište ugrožava Carsku baru?

Brodogradilište u punom jeku u prirodnom rezervatu (Beta)
Na Begeju, u blizini rezervata prirode "Carska bara", jednog od najvećih staništa ptica u Evropi, niče brodogradilište, uprkos rešenju kojim je Zavod za urbanizam naložio firmi "Bomeks grup" da obustavi radove.

Milenko Lepović, direktor te kompanije, tvrdi da nema osnova za izdavanje takvog naloga, a kao argumente navodi građevinsku dozvolu i dokumente o urbanističko-tehničkim uslovima i prijavi radova koje je "Bomeksu" izdao upravo zrenjaninski Zavod za urbanizam.

Nikola Halas, načelnik Zavoda za urbanizam, međutim, kaže da su dozvole na koje se Lepović poziva zapravo dozvole "za navoz, zemljane radove, betoniranje obale i pobijanje šipova", a ne za gradnju brodogradilišta.

"Osim toga i Plan detaljne regulacije tek treba da se uputi na javnu raspravu", kaže Halas.

Više o tome u rubrici Tema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: