Još ima požara na Jadranu

Vrućine na priobalnom delu Hrvatske poslednjih dana donekle su popustile, ali još ima nekoliko aktivnih požara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2007.

14:11

Default images

Niže temperature vatrogascima pomažu da deo požara koji su danima harali obalom ugase ili barem stave pod kontrolu, ali nekoliko ih je još je uvek aktivno. Najteža situacija je na planini Velebit, gde vatra potpomognuta jakom burom, guta šumu već četvrti dan, a jedan krak požara zahvatio je i područje Nacionalnog parka Paklenica.

Na terenu se i danas nalazi oko 150 vatrogasaca, koji se bore sa teško prohodnim planinskim terenom, a sve do juče pomagala su im i dva aviona "kanadera", koji su u nedelju posle podne odustali od letova zbog jakog vetra, ali bi danas ponovno trebalo da polete.

Policija je saopštila da je u Zadru uhapsila Juru Ercega (25) koji je osumnjičen da je posle svađe sa suprugom u blizini svoje vikendice na Velebitu namerno zapalio požar u kojem je do sada izgorelo nešto manje od 200 hektara uglavnom borove šume.

Nekoliko požara još uvek gori i na području planine Svilaje u okolini Splita; vatrogascima u obuzdavanju vatre takođe pomažu "kanaderi" i protivpožarni helikopteri, a u toku je i gašenje požara koji je u nedelju sa teritorije BiH kod Metkovića "prešao" u Hrvatsku.

Požar u okolini Šibenika, koji je pretio Nacionalnom parku Krka, u nedelju uveče je lokalizovan, kao i požar kod mesta Vrgorca, koji je delom ogrnaničen, ali je još uvek aktivan na severnom delu prema granici s BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: