Preispitivanje nagrada za upravnike

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić dao je nalog da se preispita pravilnik o nagradama za stečajne upravnike.

Izvor: B92

Subota, 28.07.2007.

17:54

Default images

Iako su stečajeve obično pratile demonstracije nezadovoljnih radnika, uglavnom je nepoznato da se iza toga krije zadovoljstvo stečajnih upravnika nagradama od nekoliko desetina, pa i stotina hiljada evra.

U javnosti se govori da je jedna nagrada stečajnog upravnika iznosila čak 990 hiljada evra.

"Dao sam nalog ljudima da provere koji se bave tim poslom s obzirom da su to pravilnici doneti koje sam sam zatekao kada sam došao u Ministarstvo. Za nekih mesec dana dobiću izveštaj kako se radi u EU i kakva je praksa u EU biće i kod nas", kaže ministar Dinkić.

Postojeći pravilnik napravilo je Ministarstvo privrede kada je na njegovom čelu bio Predrag Bubalo. Prema tom pravilniku, nagrada se obračunava u odnosu na ukupne prihode koji su na raspolaganju stečajnom upravniku. O tome da li će i koliku nagradu dobiti stečajni upravnik odlučuju poverioci.

Društvo sudija pokrenulo je inicijativu za promenu Zakona o stečaju, a onda i svih podzakonskih akata, kao što je pravilnik o nagradama.

Iako je  Predrag Bubalo potpisao pravilnik o nagradama za stečajne upravnike, on nije želeo da govori o ovoj temi. Kako su za B92 rekli njegovi saradnici, Bubalo ne želi da komentariše pravilnik zato što on više nije više ministar privrede nego trgovine, a pravilnik i stečajevi više nisu u njegovoj nadležnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: