Telekom donirao 20.000 evra

Beograd -- Telekom Srbija donirao 20.000 evra za akciju B92 i Instituta za transfuziju "Učini dan lepšim sebi i drugima, daj krv".

Izvor: B92
Podeli

Generalni direktor Telekoma Srbija Draško Petrović doneo je odluku da se Telekom pridruži akciji "Učini dan lepšim sebi i drugima - daj krv" Instituta za transfuziju krvi i B92 tako što će donirati 20.000 evra za kupovinu specijalnog vozila za prikupljanje krvi.

Postojeći autobus koji je na Trgu Republike je star i nije u voznom stanju, a novo vozilo će pomoći da ekipe Instituta za transfuziju budu mnogo pokretnije i da prikupljaju krv u povoljnijim uslovima i na svim mestima, od seoskih vašara do udaljenih mesta gde u blizini nema transfuzioloških centara.

Donacije su, u okviru pomenute akcije, do sada dali Komercijalna banka, MK grupa, Bambi-Banat, Invej, Grand kafa, Soko Štark, NLB lizing, ITM grupa i Galenika.

Uz donaciju Telekoma prikupljeno je 114.000 evra od potrebnih 200.000. B92 poziva i druge kompanije koje imaju mogućnosti da se uključe donacijom u društveno i zdravstveno važnu akciju.

Zahvaljujući akciji, prvi put u letnjim danima u zdravstvenim ustanovama nema nestašica krvi i samim tim nije ugrožen život pacijenata koji ne mogu da žive bez redovnih transfuzija i onih kojima su neophodni operativni zahvati.

A u akciji davanja krvi na Trgu Republike u Beogradu danas je učestvovala i kompanija "Grand motors", dok su građani Sokobanje takođe u velikom broju danas dali krv.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi na Trgu danas su podržali članovi i simpatizeri Demokratske stranke iz Mladenovca, romska populacija, članovi nevladine organizacije "Puls", kao i fudbaleri OFK Mladenovac.

Krv je danas do 16 časova dalo 44 ljudi.

"I ove godine smo se odazvali po ovako teškom i vrućem vremenu", kaže Ivan Janković, predsednik opštinskog odbora DS-a u Mladenovcu.

"Uspeli smo da otprilike 60 do 70 Mladenovčana dovedemo ovde i da daju krv. Mislim da je to nešto najhumanije u ovom trenutku što jedan čovek može da uradi, da da krv koja će nekom značiti život", rekao je on.

Društvo

strana 1 od 70 idi na stranu