"Malo verovatna revizija tužbe BiH"

Revizija postupka pred Međunarodnim sudom pravde protiv Srbije po tužbi BiH za genocid je moguća, ali malo verovatna.

Izvor: B92

Subota, 30.06.2007.

11:12

Default images

To su ocenili zastupnici BiH i Srbije pred tim sudom Sakib Softić i Tibor Varadi. Softić je u izjavi Građanskom listu rekao i da je revizija "daleka i maglovita budućnost", jer je teško očekivati da se pojavi nekakav novi dokaz koji nije bio poznat u vreme kada je presuda doneta.

"Mi smo bukvalno sve dokazali u činjeničnom pogledu, ali nismo u ovom koji se tiče emotivnog dela i namere da se činjenjem svih tih grozota Bošnjaci istrebe kao narod u tim područjima. Međutim, statut suda dopušta mogućnost revizije i mi je ne isključujemo unapred", rekao je on.

Zastupnik Srbije Tibor Varadi takođe smatra da je revizija malo verovatna, i izrazio nadu da "stvar neće ići u tom pravcu, jer bi revizija donela ponovo potenciranje sukoba".

Softić i Varadi su juče u Beogradu učestvovali na regionalnoj debati o presudi Međunarodnog suda pravde o genocidu, koju je organizovao Fond za humanitarno pravo.

Varadi i Softić ocenili su da bi, umesto revizije i novih sukobljavanja, tu presudu trebalo iskoristiti za popravljanje odnosa u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: