Putnici posle sletanja u Beogradu

Atina -- 140 putnika koji su se vraćali iz Egipta, nakon prinudno sletanja na atinskom aerodromu, večeras doputovalo u Beograd.

Izvor: B92
Podeli

Oni su se vraćali sa letovanja kada je avion nacionalne kompanije Jat Ervejz prinudno sleteo na atinski aerodrom zbog kvara. Putnici će najverovatnije podneti tužbu.

Prema rečima rukovodioca Miloša Rajkovića, direktor Jatovog Medija centra, avion je sleteo zbog manjih tehničkih problema, a grčki mehaničari obećali su da će brzo ukoniti kvar, što se nije desilo. Rajković takođe kaže da je Jat pokušavao da nađe i druge prevoznike.

Međutim, Zoran Ristanović, jedan od putnika sa tog leta, za B92 kaže da su putnicima nedostajali hrana i lekovi.

"Što se tiče vremena provedenog na aerodromu, Jat je samo na ime svega toga obezbedio samo nekoliko pića i obroka u jednom kafeu koji se nalazi ovde u ovom slobodnom delu aerodroma gde možemo da šetamo pošto nemamo grčke vize", kaže Ristanović.

"Među putincima je bilo svega i svačega, između ostalog i nekoliko bolesnih ljudi koji nisu imali, nisu mogli da pristupe svojim lekovima, koji su se nalazili u torbama koje su naravno bile u avionu; koji se nalazio sve vreme u hangaru i, kako su nam rekli, na popravci", kaže on.

"Već je organizovano i verovatno neko pisanje tužbe koje će uslediti i proslediti dalje Argus tursu. Pošto smo mi u stvari ceo aranžman platili Argus tursu, a oni su dalje to prosledili prema Jatu", objasnio je on.

U agenciji Argus turs, koja je organizator putovanja, rekli su za B92 da su pokušali da učine sve kako bi se situacija rešila. Direktor agencije Saša Vučković kaže da su oni nudili i da plate hotel putnicma, ali se ispostavilo da većina njih ne može da napusti aerodrom jer nemaju vize za zemlje "šengena".

Što se tiče tužbe, Vučković naglašava da agencija preuzima odgovornost za svoj deo posla, organizaciju putovanja, a da, prema njegovom mišljenju, Jat treba da snosi odgovornost ukoliko je učinio neki propust ili zaista odbio druge brže mogućnosti da se putnici vrate.

Društvo

I blogeri dali krv

Beograd -- Akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je pokrenuta na blogu B92, danas se na Trgu Republike pridružili upravo - blogeri.

Društvo subota 30.06. 15:54 Komentara: 2
strana 1 od 67 idi na stranu