Terzić: Mihajlović molio za Ulemeka

Rade Terzić kaže da je Dušan Mihajlović molio da se pusti Milorad Ulemek, nakon što je uhapšen u klubu Stupica.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2007.

07:39

Default images

Bivši okružni tužilac u Beogradu Terzić je za B92 porekao optužbe zamenika četvrtog okružnog tužioca Mioljuba Vitorovića i izneo niz kontraoptužbi. Isto je preksinoć izneo u emisiji Poligraf Miroljub Vitorović. On je između ostalog rekao da je Terzić nekoliko puta insistirao na tome da pripadnici zemunskog klana budu 2001. pušteni iz pritvora.

Rade Terzić je sinoć, gostujući u emisiji Poligraf, negirao da je on insistrirao da se Dušan Spasojefić pusti iz pritvora u kome se našao 2001. godine, kao i da je on obustavio istragu protiv Milorada Ulemeka posle incidenta u klubu Stupica, a pri proslavi rođendana Svetlane Ražnatović. Tu su, prema njegovim rečima, intervenisali neki drugi ljudi.

"Tada kada je trebalo da po tački dva, zbog uticaja na svedoke, bude određen pritvor, tada je ministar Mihajlović i neki oficiri MUP-a koji više nisu u zemlji, a neki nisu među nama, zvali su me i molili da je to jedan sjajan čovek, a ministar Mihajlović sa objašnjenjima da se radi o velikom detetu koje, eto, ne zna šta radi, ali da će takve stvari biti i da će se to sanirati i da ako može, ne ode u pritvor pukovnik MUP-a Srbije", rekao je Terzić u Poligrafu.

Terzić, takođe, tvrdi da je ministra Mihajlovića, inače, redovno informisao o slučaju Spasojević i drugim "zemuncima", kao i da je prema proceni tadašnjeg zamenika četvrtog opštinskog tužilaštva Mioljuba Vitorovića, Spasojević pušten usled nedostatka dokaza.

Vitorović je kao raniji gost Poligrafa rekao da on ne bi pustio Spasojevića iz pritvora da je znao da se protv njega vodi postupak za iznudu u okružnom tužilaštvu i da je taj predmet čamio u fioci. Terzić tvrdi da to nije tačno.

"Neki časni ljudi kako on to reče, koje ja smatram časnim ljudima, podsetili su me da je u samom zahtevu za sprovođenje istrage Mioljub Vitorović naveo da se protiv Spasojevića, navodeći njegove generalije, dakle govorim o zahtevu za sprovođenje istrage za otmicu, naveo da se protv njega sprovodi postupak pred Okružnim sudom u Beogradu za kirivično delo iznude. Dakle, on govori notornu neistinu; uostalom, postoje sudski spisi gde se sve to može videti", rekao je Terzić.

Inače, Terzić se ne seća zašto je napisao obavezno upustvo kojim se oslobađa Mile Luković. Dalje smatra da je priča koju je pokrenuo Dušan Mihajlović, o tome ko je i zašto koga od "zemunaca" i "surčinaca" pustio iz pritvora, koristi da se skrene pažnja sa duvanske afere i akcije "Mreža".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: