Poziv iz Brisela Koštunici i Tadiću

Brisel -- Žoze Manuel Barozo pozvao je predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Vojislava Koštunicu da posete EU.

Izvor: Beta
Podeli

Oni će na poziv predsednika Evropske komisije narednih nedelja doputovati u Brisel, izjavio je potpredsednik srpske vlade Božidar Đelić. On je to rekao posle susreta u Briselu s visokim predstavnikom EU Havijerom Solanom i dodao da će i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić iduće nedelje imati susrete s čelnicima EU u Briselu.

Đelić je naglasio da je, posle trodnevnih susreta s ministrima i visokim zvaničnicima EU, uveren da Srbija može ostvariti svoj cilj da krajem 2008. dobije status kandidata za članstvo u EU i da bude stavljena na "belu šengensku listu", što znači ukidanje viza EU za srpske građane.

Đelić je naveo i da će ubuduće u Briselu često boraviti i ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić, gde će s Evropskom komisijom raditi na reformi bezbednosnih struktura u sklopu procesa stabilizacije i pridruživanja EU.

On je naglasio da je u razgovorima sa zvaničnicima EU dobio niz pohvala ne samo za delovanje srpske policije u najnovijim hapšenjima haških optuženika, već i za borbu protiv organizovanog kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu