Pretučen lider hrvatske stranke

Subotica -- Predsednika Hrvatsko-bunjevačko-šokačke stranke Blaška Temunovića u ponedeljak su pretukle dve osobe, uz nacionalističke uvrede.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Blaško Temunović teško je povređen posle napada dvojice nepoznatih mladića, kada se u ponedeljak vraćao kući iz kancelarije. On za B92 kaže da je, dok je prolazio Trgom žrtava fašizma u centru, oko 15 časova napadnut s leđa, a da su ga dvojica mladića naoružana bejzbol palicama i metalnom šipkom sustigla.

"Jedan me je udarao po bubrezima. Ja sam pao, tada je došao drugi i udario me šipkom po kolenu, u kojem je nešto puklo. Tukli su me jedno pet minuta", kaže on.

On kaže da niko od svedoka nije smeo da se suprotstavi napadačima, kao i da su ga dvojica mladića vređala na nacionalnoj osnovi.

Temunović je posle napada prežen u subotičku Opštu bolnicu gde je i operisan, kada mu je ustanovljena teška povreda kolena, a na oporavku u bolnici biće narednih desetak dana.

Kako je saopštila stranka, slučaj je prijavljen policiji, a Blaško Temunović je rekao da je jedna osoba privedena na ispitivanje.

Policija se još uvek nije oglasila.

Stranka G17 plus osudila je napad u Subotici na Blaška Temunovića i pozvala nadležne organe da što pre uhapse i najstrože kazne napadače.

"G17 plus još jednom ističe da se problemi u civilizovanom društvu ne smeju rešavati nasiljem i da je tolerancija osnovni preduslov za normalan život u multietničkoj zemlji kakva je Srbija", navodi se u saopštenju te stranke.

Politika

strana 1 od 105 idi na stranu