Nove smene u Leskovcu

Članovi Privremenog organa opštine Leskovac smenili 23 direktora javnih preduzeća, fondova i opštinskih uprava.

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2007.

09:18

Default images

Smenjeni su članovi SPS-a i SNS-a, a na njihova mesta došli su kadrovi stranaka demokratskog bloka. Članovi Privremenog organa opštine Leskovac smenili su na jučerašnjoj sednici 17 direktora javnih, javno-komunalnih preduzeća i fondova i šest načelnika opštinskih uprava.

Smenjeni su direktori u javnim preduzećima Dom, Vodovod, Parking-servis, Sportski centar, Turistička organizacija, Narodni muzej i Biblioteka, u domovima kulture i direktori opštinskih fondova za razvoj, poljoprivredu i Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Smenjeni direktori su članovi Socijalističke partije Srbije i Socijalističke narodne stranke, a imenovani su kadrovi iz G17 plus i Demokratske stranke.

Promenjeni su i načelnici opštinskih uprava, takođe socijalisti, a njihova mesta zauzeli su članovi stranaka tzv. demokratskog bloka.

Direktori javnih preduzeća i načelnici opštinskih uprava u leskovačkoj opštini dva puta su menjani za dva meseca, a Vlada Srbije je u tom periodu tri puta menjala sastav Privremenog organa.

Kada su sredinom aprila uvedene privremene mere, petočlani Privremeni organ bio je sastavljen od kadrova iz Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, a potom su dva mesta ustupljena SPS-u i Srpskom pokretu obnove.

Pre tri nedelje Ministarstvo za lokalnu upravu i samoupravu odlučilo je da po dva mesta u Privremenom organu leskovačke opštine pripadnu DS-u i koaliciji DSS-Nova Srbija, dok je peti član iz G17 plus.

Privremene mere u Leskovcu uvedene su zbog višemesečnog nekonstituisanja lokalne skupštine, posle čega je smenjeno 38 direktora, članova bivše vladajuće koalicije sastavljene od socijalista i radikala.

Došlo je čak do toga da su građani protestovali jer ni smeće nije imao ko da čisti niti su zaposleni u javnim preduzećima dobijali plate., pošto je cela opština bila bez uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: