Završena opsada banke u Francuskoj

Pljaškaši su upali u banku u jednom mestu kod Pariza i uzeli šestoro talaca, koje je policija posle nekoliko sati spasla.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2007.

15:10

Default images

Pljačkaši su upali u jednu banku u mestu Runži sa namerom da je opljačkaju, ali se to pretvorilo u krizu s taocima, koja je trajala šest sati. Bilo je različitih spekulacija o broju talaca, ali se ispostavilo da ih je šestoro. Troje je pušteno tokom krize, a na kraju je upala policija, uhapsila dvojicu otmičara i oslobodila preostale taoce, koji nisu povređeni.

Policija je saopštila da su otmičari bili naoružani pištoljima. Pljačkaši su upali u banku u 10 sati ujutru, ali je jedan zaposleni pobegao u tom trenutku i alarmirao policiju.

Policija je ubrzo opkolila zgradu i započela pregovore sa pljačkašima. Tokom pregovora, koji su trajali nekoliko sati, otmičari su oslobađali taoce u malim grupama, a na kraju su pristali da se predaju, zahtevajući da im lica budu prekrivena dok ih policija bude izvodila iz zgrade.

Banka u kojoj su držani taoci jedna je od dvadesetak banaka grupisanih u oblasti 12 kilometara od centra Pariza, koja se smatra najvećom pijacom svežih proizvoda na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: