Jocić bez komentara o transkriptima

Još nema komentara na transkripte prisluškivanih razgovora članova tzv. drumske mafije, koje je B92 juče objavio.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 01.06.2007.

15:01

Default images

B92 je emitovao deo razgovora koje je BIA prisluškivala godinu dana. Među prisluškivanima ima i onih koji nisu na optužnici. Članovi drumske mafije telefon su koristili za diktiranje serijskih brojeva duplih kartica za naplatu putarine. Te razgovore policija je prisluškivala, ali se ne zna da li će transkripti tih razgovora biti korišćeni kao dokazni materijal u ovom postupku.

Da transkripti postoje, potvrdili su advokati odbrane. U jednom od tih razgovora pominje se i još aktuelni direktor javnog preduzeća "Putevi Srbije" Branko Jocić,  koga Miloš Nedeljković, bivši finansijski direktor, obaveštava da je Velja poslao poruku da se smire i da ćute.

B92: Sud je potvrdio da postoje transkripti, vi ste rekli da to nije istina. Kako to objašnjavate?

Jocić: Nemam komentar.

B92: Da li to znači da vi niste govorili istinu?

Jocić: Nemam komentar.

B92: Kako objašnjavate što i vas ima u transkribovanim razgovorima? Jeste li vi znali za te malverzacije?

Jocić: Nemam komentar.

B92: Nemate komentar ni na šta što se tiče suđenja?

Jocić: Ne, nemam komentar.

B92: To znači da sud nije govorio istinu kada je potvrdio da postoje transkripti?

Jocić: Ne znam o čemu pričate uopšte.

Podsećamo da je suđenje tzv. drumskoj mafiji ove nedelje počelo pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Drugooptuženi Živojin Đorđević, koji je priznao kirvicu pred sudom, rekao je da i on zna da su bili prisluškivani, ali advokati odbrane, kako su ranije najavili, tražiće izuzimanje tih transkripata iz postupka i to pravo će braniti i u Strazburu.

Tužba zbog transkripata

Advokat Borivoje Borović, koji zastupa oštećeno preduzeće "Putevi Srbije", izjavio je Tanjugu da je, zbog krivičnog dela odavanja službene tajne, podneo krivičnu prijavu protiv novinara B92 koji su objavili transkripte.

Borović je, posle suđenja "drumskoj mafiji", kazao da novinare te televizije tereti za teži oblik krivičnog dela, jer je reč o naročito poverljivim podacima, koje je i istražni sudija i sudsko veće proglasilo službenom tajnom.

Za objavljivanje takvih podataka potrebno je odobrenje istražnog sudije i tužioca, a to je u ovom slučaju izostalo, rekao je Borović.

Njegovu inicijativu podržaće i advokati optuženih, a sa njima se složio i zamenik specijalnog tužioca Velimir Golubović. U Specijalnom tužilaštvu navode da nisu nadležni za tu istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: