Janjić: Šta s državnim medijima

Dragan Janjić rekao da je davno trebalo prekinuti sa budžetskim finansiranjem medija, ali da država proces razvlači od 2000.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2007.

07:34

Default images

Pomoćnik ministra kulture zadužen za medije Dragan Janjić je u emisiji Poligraf TV B92 najavio da će politika Ministarstva kulture ministra Vojislava Brajovića biti da se direktno finansiranje iz budžeta potpuno isključi kao mogućnost.

"To je naša obaveza prema našim zakonima, a to je obaveza i prema pravilima koja promoviše Evropska unija. Mi ćemo neke modele za to predložiti možda i pre kraja godine. Kojim će to tempom ići i kako, videćemo", kaže on.

"Postoje četiri javna preduzeća iz medijske sfere koja se finansiraju direktno iz budžeta, ona treba da budu transformisana u neki drugi oblik", rekao je Janjić.

On kaže da je Savez vojvođanskih Mađara pokrenuo inicijativu da se manjinski mediji izuzmu iz privatizacije, jer zbog ograničenog tržišta ne mogu biti profitabilni.

Janjić je objasnio da Ministarstvo trenutno za to nema gotovo rešenje, ali je najavio da će u narednim nedeljama pokušati da organizuju nekoliko sastanaka sa svim zainteresovanima, kako bi pronašli najadekvatnije rešenje.

On smatra da ne bi bilo dobro da privatizacija medija, koja mora da se završi do kraja godine, manjinske medije pogodi na neprijatan način i dovede do njihovog gašenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: