Tužbe protiv Mihajlovića i urednika

Protiv bivšeg čelnika MUP-a Dušana Mihajlovića biće podneta tužba zbog "naručene medijske harange protiv Vladimira Popovića".

Izvor: B92

Petak, 15.06.2007.

11:11

Default images

Tužbu će podneti advokat Biljana Kovačević Vučo, pravni tim Komiteta pravnika za ljudska prava, kao i advokatska kancelarija Rajka Danilovića, saopštio je danas JUKOM. "Najnovija naručena haranga u medijima protiv Vladimira Popovića, povodom akcije "Mreža", pokazuje isti krminalno-politički rukopis iz 2001. godine", kaže se u saopštenju.

Isti akteri, smatra JUKOM, nevešto skrivajući svoje učešće i ličnu umešanost u aferu, reaktiviraju priče o navodnom vezama Vlade Zorana Đinđića sa švercom i kriminalom.

Osim protiv bivšeg ministra policije, JUKOM će podneti tužbe i protiv urednika NIN-a Slobodana Reljića i novinara ovog nedeljnika Nikole Vrzića i Slobodana Ikonića, jer su ispod napisa "Duvanska mafija" objavili fotografiju Vladimira Popovića zajedno sa fotografijama Stanka Subotića i Marka Miloševića i objavili "niz laži" o Popoviću.

"Protiv urednika 'Presa' Đoka Kesića, Dragana Vučićevića i Svetomira Marjanovića biće podnete tužbe jer su, razrađujući naručene konstrukcije svojih nalogodavaca, na naslovnoj i unutrašnjim stranama 'Presa' objavili tekst pod naslovom 'Beba član duvanske mafije', zasnovan na klevetama i neistinama", navodi JUKOM.

Tužba će biti podneta i protiv urednika lista "Standard" Željka Cvijanovića, koji je u najnovijem broju izneo "niz kleveta" na račun Vladimira Popovića, a sve privatne tužbe biće dostavljene i specijalnom tužiocu, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: