Svedočio bivši predsednik suda

Suđenje optuženima za ratne zločine u opštini Zvornik nastavljeno svedočenjem bivšeg predsednika suda u Zvorniku.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.05.2007.

15:33

Default images

Predsedavajuća sudskom veću Tatjana Vuković predočila je iskaz jednog od svedoka, koji je rekao da je pritvor u zgradi suda u kojoj su bili zatvoreni Muslimani bio u nadlažnosti Vase Erića, što je ovaj negirao.

On je rekao da je čuo, ali da nema saznanja o tome kako i po kojem osnovu su Muslimani zatvoreni i naveo da se nije ni raspitivao o tome. "To je bio rat i nije bilo jednostavno raspitivati se o bilo čemu", rekao je svedok, dodajući da je njegov posao bio da organizuje rad suda, a ne da se raspituje o radu sudija i istrazi.

Erić je naveo da nije znao za logore Ekonomija i Ciglana, ali da je čuo za "ekscese" u Domu kulture u Čelopeku, ali se nije ni o tome raspitivao.

Za prisilno iseljavanje Muslimana i više zločina na nekoliko mesta u zvorničkoj opštini optuženi su tadašnji predsednik Privremene vlade Zvornika Branko Grujić, komandant Teritorijalne odbrane Branko Popović i pripadnici jedinice Žute ose Dragan Slavković, Ivan Korać, Siniša Filipović i Dragutin Dragićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: