"Kršenje pravila Tribunala"

Ako postoji dokument obelodanjen u Hrvatskoj, on je poverljivog karaktera, a objavljivanje je kršenje pravila Tribunala.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2007.

15:23

Default images

Predstavnici Haškog tribunala za štampu i Tužilaštva nisu danas hteli ni da potvrde ni da demantuju postojanje poverljivog aneksa u kom su, prema hrvatskim medijima, navedena imena sedam učesnika udruženog zločinačkog poduhvata, pored Gotovine, Čermaka i Markača, Tuđmana, Šuška, Bobetka i Červenka, za zločine u Oluji, u leto 1995.

"Ako takav dokument postoji, on je poverljivog karaktera, te njegovo objavljivanje predstavlja očito kršenja pravila Tribunala, zbog kog oni koji su za to odgovorni mogu da snose posledice", kaže portparol Tribunala Refik Hodžić.

Da li će i kakve posledice iz toga proisteći zavisiće od odluke Pretresnog veća, koje može da naloži Tužilaštvu da sprovede istragu i utvrdi postoje li osnovi za gonjenje odgovornih zbog nepoštovanja suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: