Grupa "Bul. AVNOJ-a" za referendum

Beograd -- Grupa mladih umetnika pod imenom "Bulevar AVNOJ-a" traži referendum o promeni naziva te ulice na Novom Beogradu.

Izvor: Beta
Podeli

Grupa je na uglu Bulevara AVNOJ-a i Ulice španskih boraca lepila plakate "Bulevar AVNOJ-a", u kome većina njih stanuje, kako bi naglasila da je to još uvek naziv te ulice, a ne da tražili da to ime ostane i ubuduće. Grupa "Bulevar AVNOJ-a" će anketirati stanare te ulice kako bi utvrdila šta oni misle o promeni naziva u Bulevar Zorana Đinđića.

Član te grupe Marko Đorđević rekao je novinarima da akcija nema nikakve veze s politikom, već da je to "bunt protiv vulgarne politizacije svakodnevnog života".

Prema njegovim rečima, umetnici i omladinci su se okupili podstaknuti prošlonedeljnom akcijom članova organizacije 1389. i Srpske radikalne stranke.

Gradske vlasti su krajem prošle godine, po potpisivanju peticije, pokrenule proceduru za izmenu naziva Bulevara AVNOJ-a u Bulevar Zorana Đinđića. Tu promenu je pre dve nedelje odobrio novi ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković.

strana 1 od 68 idi na stranu