"Strategija za mlade kao prioritet"

Beograd -- Usvajanje strategije za mlade jedan od osnovnih prioriteta Ministarstva omladine i sporta, kaže Snežana Samardžić-Marković.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Nova ministarka je, prilikom otvaranja radionice "Mladi i milenijumski ciljevi razvoja u Srbiji", rekla da strategija treba da se formira u dijalogu i saradnji sa mladima i postane obavezujući dokument, koji se može uspešno sprovesti.

Prema njenim rečima, novoformirano Ministarstvo omladine i sporta pomoći će mladima da se njihove ideje sprovedu kroz institucionalne mere.

Na otvaranju radionice, stalni koordinator UN Lens Klark rekao je da je potrebno nastaviti sa naporima kako bi se mladima obezbedila puna uključenost u društvo.

Klark je pozdravio usvajanje Nacionalnog okvira za praćenje milenijumskih ciljeva i istakao važnost učešća organizacija za mlade u promovisanju milenijumskih ciljeva na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

U radionici učestvuje više od 50 mladih iz različitih studentskih i nevladinih organizacija, kao i predstavnici političkih stranaka.

Senić: Turizam se najbrže razvija

Državni sekretar za sport Ministarstva omladine i sporta Vlajko Senić ocenio je da je turizam grana koja se najbrže razvija i od koje će Srbija uskoro imati značajne prihode.

"Prošle godine od turizma je ostvaren prihod od pola milijarde dolara, što je 25 puta više nego 2000. godine", rekao je Senić, otvarajući Osmi sajam turizma, ekologije i sporta u Nišu.

"Očekujem da se o turizmu, sportu i ekologiji sve češće govori u Srbiji", kazao je on obraćajući se učesnicima manifestacije. Senić je najavio u ovoj godini donošenje Zakona o sportu i početak sprovođenja strategije razvoja sporta.

Na Osmom sajmu turizma, čiji su pokrovitelji Ministarstvo turizma, trgovine i usluga i Skupština grada Niša, učestvuje oko 60 izlagača iz Srbije i Crne Gore.

Na manifestaciji je promovisan novi simbol Turističke organizacije Niša - Vila Naisa.

strana 1 od 68 idi na stranu