"Strategija za mlade kao prioritet"

Usvajanje strategije za mlade jedan od osnovnih prioriteta Ministarstva omladine i sporta, kaže Snežana Samardžić-Marković.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 31.05.2007.

12:52

Default images

Nova ministarka je, prilikom otvaranja radionice "Mladi i milenijumski ciljevi razvoja u Srbiji", rekla da strategija treba da se formira u dijalogu i saradnji sa mladima i postane obavezujući dokument, koji se može uspešno sprovesti.

Prema njenim rečima, novoformirano Ministarstvo omladine i sporta pomoći će mladima da se njihove ideje sprovedu kroz institucionalne mere.

Na otvaranju radionice, stalni koordinator UN Lens Klark rekao je da je potrebno nastaviti sa naporima kako bi se mladima obezbedila puna uključenost u društvo.

Klark je pozdravio usvajanje Nacionalnog okvira za praćenje milenijumskih ciljeva i istakao važnost učešća organizacija za mlade u promovisanju milenijumskih ciljeva na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

U radionici učestvuje više od 50 mladih iz različitih studentskih i nevladinih organizacija, kao i predstavnici političkih stranaka.

Senić: Turizam se najbrže razvija

Državni sekretar za sport Ministarstva omladine i sporta Vlajko Senić ocenio je da je turizam grana koja se najbrže razvija i od koje će Srbija uskoro imati značajne prihode.

"Prošle godine od turizma je ostvaren prihod od pola milijarde dolara, što je 25 puta više nego 2000. godine", rekao je Senić, otvarajući Osmi sajam turizma, ekologije i sporta u Nišu.

"Očekujem da se o turizmu, sportu i ekologiji sve češće govori u Srbiji", kazao je on obraćajući se učesnicima manifestacije. Senić je najavio u ovoj godini donošenje Zakona o sportu i početak sprovođenja strategije razvoja sporta.

Na Osmom sajmu turizma, čiji su pokrovitelji Ministarstvo turizma, trgovine i usluga i Skupština grada Niša, učestvuje oko 60 izlagača iz Srbije i Crne Gore.

Na manifestaciji je promovisan novi simbol Turističke organizacije Niša - Vila Naisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: