Profesor pretio studentima

Predstavnici Studentskog veća Pravnog fakulteta u Podgorici tužili profesora jer je pretio da će ih pobiti.

Izvor: B92

Sreda, 30.05.2007.

12:33

Default images

Prema krivičnoj prijavi, profesor ustavnog prava Slavko Lukić je studente u fakultetskim prostorijama vređao i pretio da će ih pobiti. Krivična prijava podneta je i protiv Slobodana Trifunovića, bivšeg boksera, koji je navodno došao na profesorov poziv i pesnicama nasrnuo na studente, koji su u ponedeljak uveče pokušali da razgovaraju s Lukićem zbog brojnih primedbi na njegov rad.

Prema navodima predsednika i potpredsednika studentskog veća Ivice Todorovića i Zorana Rakočevića, Lukić izlazak na ispit uslovljava kupovinom fotokopije njegove knjige po ceni od 60 evra.

Kako prenose podgorički mediji, Todorović i Rakočević su u ponedeljak uveče, pošto je Lukić završio kolokvijum, sačekali profesora ispred kabineta s namerom da ga upoznaju s primedbama studenata, posle je čega je on počeo da ih vređa.

"Pojavio se mladić u šorcu i majici za koga smo saznali da se zove Slobodan Trifunović i da je profesorov prijatelj. Zaleteo se i nekoliko puta me udario u stomak i glavu, a potom zamahnuo i udario Rakočevića", ispričao je Todorović.

Prema njegovim rečima, za to vreme, Lukić se unosio u lice studentima i uzdignutim prstom nekoliko puta ponovio: "Ja sam lud, ja mogu da vas ubijem. Pola MUP -a sam ja zaposlio, oni mogu za mene da vas muče."

Na sastanku kod dekana Pravnog fakulteta Zorana Rašovića, juče posle podne, univerzitetskom profesoru je, po navodima studenata, ispao pištolj.

Rašović je pokrenuo disciplinski postupak protiv Lukića i najavio da će "sprečiti sve događaje, radnje i aktivnosti koje štete ugledu fakulteta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: