CRCD se obratio ministru vera

Centar za razvoj civilnog društva očekuje od novog ministra vera Radomira Naumova da izmeni diskriminatorske članove zakona.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.05.2007.

16:15

Default images

CRCD je saopštio da Naumov treba da predloži izmenu člana 18 i ukidanje člana 19 Zakona o crkvama i verskim zajednicama, radi uklanjanja verske diskriminacije, podsećajući da zakon, prema ocenama OEBS-a, Saveta Evrope i Venecijanske komisija, u svom 18. i 19. članu sadrži izrazito diskriminatorne odredbe, koje je neophodno što pre ukloniti ili promeniti.

CRCD smatra da je najznačajniji rezultat rada Ministarstva vera u prethodnom mandatu bilo donošenje tog zakona, ali da je pomenute članove potrebno ukinuti i izmeniti.

CRCD tvrdi da je dosadašnji ministar vera Radulović pokazao u svojim kontaktima s predstavnicima verskih organizacija, udruženja građana i drugih činilaca, "niz primera dobre prakse".

CRCD je istakao da je Radulović, u poslednjih godinu dana mandata, mnogo puta na najprikladniji način reagovao na različite vrste napada na nepravoslavne vernike, njihove bogomolje i groblja i da bi s takvom praksom trebalo da nastavi i Naumov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: