Srbija pobednica Evrovizije

Predstavnica Srbije Marija Šerifović sa pesmom "Molitva" pobednica je ovogodišnje 52. Evrovizije koja je održana u Helsinkiju.

Izvor: B92

Nedelja, 13.05.2007.

00:16

Default images

Srbija, koja je kao nezavisna država po prvi put učestvovala na takmičenju za pesmu Evrovizije, dobila je ukupno 268 glasova ispred drugoplasirane Ukrajine, Rusije, Turske, Bugarske, Belorusije i Grčke.

Pobedu Mariji Šerifović čestitali su i predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica.

"Marija, svaka čast. Cela Srbija je večeras ponosna i slavi zahvaljujući Vama", kaže se u čestitki Vojislava Koštunice.

"Na pravi način ste nas reprezentovali. Hvala Vam na pobedi. Vaš uspeh doneo je veliku radost celoj Srbiji", navodi se u čestitci predsednika Srbije.

Vest o pobedi Srbije na Evroviziji na krako je prekinula i noćnu raspravu u Skupštini Srbije, što su poslanici propratili aplauzom.

U više gradova Srbije u toku je spontano ulično slavlje.

I Oli Ren čestitao Srbiji pobedu

Evropski komesar za proširenje Oli Ren čestitao je večeras Srbiji pobedu na takmičenju Evrovizije, ocenivši da se radi o evropskom glasu za evropsku Srbiju.

"Čestitam Srbiji pobedu na takmičenju Evrovizije. To je evropski glas za evropsku Srbiju. Nadam se da će se ovo refektovati na glasanje u srpskom parlamentu", izjaviio je Ren Tanjugu u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: