Potrebna pomoć donatora kože

Dečaku Stefanu Stajiću, koji je u teškom stanju, danas je izvršena prva operacija na Vojnomedicinskoj akademiji, saznaje B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2007.

16:41

Default images

Dečak je doživeo strujni udar kada je štapom za pecanje dodirnuo visokonaponski vod na železničkom mostu u Nišu. Za sada je planirano da se uradi još 15-20 operacija, za šta će biti potrebno oko 40 dobrovoljnih davalaca. Svi zainteresovani građani mogu da se jave Vojnomedicinskoj akademiji na broj telefona 011/360-8445. Svi zainteresovani mogu se javiti i u O.Š. Radoje Domanović u Nišu.

Dečaku je odstranjena koža sa trbuha i grudnog koša i ti delovi tela su pokriveni kožom dva dobrovoljna davaoca. Doktor na VMA Jefta Kuzarski kaže da je dečak još uvek u teškom stanju i da je još uvek životno ugrožen.

Njegovi drugovi i drugarice iz Osnovne škole Radoje Domanović iz niša oblepili su grad pozivima potencijalnim donatorima kože i idu od vrata do vrata.

"Ja i moji drugovi, kada se to desilo, bili smo mnogo potrešeni. Odrekli bi se ekskurzije, dali bi taj novac za Stajićevu operaciju i njegovu majku, samo da bude dobro", kaže jedan njegov drug.

Nastavnici i roditelji bili su iznenađeni solidarnošću koju su pokazala njihova deca i pridružili su se akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: