Koštunica za nadgledanu autonomiju

Beograd -- Nadgledana autonomija za Kosovo pravi je kompromis koji isključuje sve ekstremne opcije, kaže premijer Koštunica.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica naveo je da je "Srbija potpuno spremna da načini značajan korak u pronalaženju dobrog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju" i da je zato "izašla sa predlogom o nadgledanoj autonomiji za Pokrajinu".

"Misija Saveta bezbednosti UN koja se i tokom ove kratke posete mogla svojim očima uveriti kakvo je stvarno stanje u Pokrajini, može u potpunosti da računa da je Srbija uvek spremna da započne nove pregovore i da predlog o nadgledanoj autonomijii može predstavljati najbolju osnovu za nove razgovore", izjavio je Koštunica agenciji Beta.

"U predlogu Srbije nadgledana autonomija podrazumeva da bi, s jedne strane, bilo omogućeno Albancima da u Pokrajini sami upravljaju svojom vlastitom budućnošću i ostvaruju svoje interese, a s druge strane, Srbija bi saglasno Povelji UN zadržala svoj suverenitet i teritorijalni integritet", rekao je predsednik Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 90 idi na stranu