Koštunica za nadgledanu autonomiju

Nadgledana autonomija za Kosovo pravi je kompromis koji isključuje sve ekstremne opcije, kaže premijer Koštunica.

Izvor: Beta

Nedelja, 29.04.2007.

12:33

Default images

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica naveo je da je "Srbija potpuno spremna da načini značajan korak u pronalaženju dobrog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju" i da je zato "izašla sa predlogom o nadgledanoj autonomiji za Pokrajinu".

"Misija Saveta bezbednosti UN koja se i tokom ove kratke posete mogla svojim očima uveriti kakvo je stvarno stanje u Pokrajini, može u potpunosti da računa da je Srbija uvek spremna da započne nove pregovore i da predlog o nadgledanoj autonomijii može predstavljati najbolju osnovu za nove razgovore", izjavio je Koštunica agenciji Beta.

"U predlogu Srbije nadgledana autonomija podrazumeva da bi, s jedne strane, bilo omogućeno Albancima da u Pokrajini sami upravljaju svojom vlastitom budućnošću i ostvaruju svoje interese, a s druge strane, Srbija bi saglasno Povelji UN zadržala svoj suverenitet i teritorijalni integritet", rekao je predsednik Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: