Garda okuplja dobrovoljce za Kosovo

Garda svetog cara Lazara organizuje dobrovoljce širom Srbije koji bi u slučaju nezavisnosti Kosova bili spremni da ratuju.

Izvor: B92, Danas

Subota, 28.04.2007.

14:17

Default images

Ovaj pokret je uz Ujedinjeni narodni pokret srpstva organizator Sabora srpstva na kojem će u porti crkve Lazarice u Kruševcu 5. maja biti osnovana "Garda svetog cara Lazara" čiji će zavet biti "oslobađanje Kosova i Metohije", navodi list Danas.

Prema rečima predsednika Pokreta veterana Srbije Željka Vasiljevića, koji je i poslanik SPS, 5. maja u porti crkve Lazarice pojaviće se prva četa hrišćanske milicije u uniformama, sastavljena od iskusnih ratnih veterana iz tridesetak gradova Srbije.

Vasiljević kaže da će ih doći tek stotinak, ali da već u ovom trenutku u Srbiji ima oko pet hiljada dobrovoljaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: