Koštunica sa sindikalcima o radu

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica kaže da je u narednom periodu potrebno posvetiti pažnju izradi "socijalnog pakta".

Izvor: Beta

Petak, 27.04.2007.

17:54

Default images

U saopštenju Vlade navodi se da je Koštunica danas primio delegacije Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost". Koštunica je predstavnicima sindikata i svim članovima čestitao Međunarodni praznik rada 1. maj i "ukazao da rad mora da se vrednuje i da sindikati imaju važnu ulogu u društvu i daljem sprovođenju reformi".

Predsednik Vlade je naveo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa sindikatima. Predstavnici sindikati su rekli da imaju dobru saradnju sa Vladom Srbije i resornim ministrom Lalovićem i ocenili da postoje mogućnosti za unapređenje socijalnog dijaloga.

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović ocenio je da je Međunarodni praznik rada u Srbiji u vreme socijalizma "kompromitovan i da bi trebalo da dobije značaj kakav ima u svetu".

Predsednik Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak rekao je u Beogradu da je "Vlada premijera Vojislava Koštunice prva koja se odrekla 1. maja i na taj način vratila radnicima praznik koji im i pripada".

Čanak je na konferenciji za novinare održanoj nakon susreta ocenio da to znači "da više neće biti parada tenkova po ulicama i da će radnici izlaziti na ulice kada to žele".

"Vojislav Koštunica je, od 1945. godine, prvi šef neke vlade na ovim prostorima koji je rekao da želi da vidi da se Prvi maj u Srbiji slavi kao u zapadnim zemljama", kazao je Čanak.

Potpredsednik Saveza samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović naveo je da je tokom razgovora premijer ukazao na značaj sklapanja socijalnog pakta, u koji bi bili uključeni poslodavci, sindikati i Vlada Srbije.

Prema rečima Orbovića, predstavnici sindikata su ukazali premijeru da u procesu privatizacije velikih preduzeća, poput RTB Bor, treba više voditi računa o tome ko je ponuđač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: