Obnovljena punilišta u Rafineriji

U Rafineriji nafte Pančevo danas su svečano otvorena modernizovana punilišta autocisterni i železničkih cisterni.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2007.

16:59

Default images

To bi trebalo da doprinese smanjenju zagađenja vazduha u tom gradu. Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar za nauku i zaštitu životne sredine Srbije Aleksandar Popović i generalni direktor NIS a.d. Srđan Bošnjaković, koji su ocenili da ta punilišta više neće biti uzrok zagađenja vazduha benzenom.

"Kada do kraja godine bude modernizovano i punilište barži u pristaništu Rafinerije i rekonstruisano i poslednjih pet rafinerijskih rezervoara derivata, biće kompletno rešen problem isparenja različitih vrsta benzina, benzena i toluena", rekao je novinarima Popović.

Direktor NIS-a Srđan Bošnjaković nije mogao da kaže koliko je koštala modernizacija punilišta. On je napomenuo da je to, iako ekološki značajan, samo mali deo planiranog posla na modernizaciji rafinerija u Pančevu i Novom Sadu, koji će biti završen do 2010. godine.

Odgovarajući na pitanje da li aktuelna politička situacija u Srbiji može da poremeti te planove, Bošnjaković je rekao da ne bi da govori šta bi moglo da se desi jer taj posao mora da bude završen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: