Koordinaciono telo za Srebrenicu

Najviši zvaničnici BiH dogovorili su se o formiranju zajedničkog koordinacionog tela za Srebrenicu.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2007.

18:33

Default images

Na današnjem sastanku u Sarajevu visoki predstavnik za BiH Kristijan Švarc-Šiling, predsedavajući Savetu ministara BiH Nikola Špirić i premijeri RS i Federacije BiH Milorad Dodik i Nedžad Branković, odredili su listu od šest prioriteta za Srebrenicu. "Listu prioriteta čine opšta pitanja, pravosuđe, nestali, fondacija, ekonomski razvoj i socijalna prava - penziono, zdravstveno i obrazovanje", rekao je Švarc-Šiling.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica je od 1996. godine za Srebrenicu izdvojila 67 miliona KM, od čega devet miliona u ovoj godini, dok su FBiH i RS za ovu godinu za razvoj Srebrenice obezbedile 31 milion KM, od čega Vlada RS veći deo - 16 miliona.

Špirić je rekao da će Savet ministara BiH učiniti sve što je potrebno da dobijena sredstva za Srebrenicu budu najbolje implementirana.

Predsednik Vlade RS Milorad Dodik sa žaljenjem je konstatovao da se u Srebrenici ne vide rezultati ranijih ulaganja.

"Treba obezbijediti da pomoć za Srebrenicu stigne do svakog njenog građanina, bez obzira na etničku pripadnost", rekao je Dodik. On je ponovio stav Vlade RS da ne postoji spremnost da se radi na realizaciji političkih zahteva za promenu statusa Srebrenice.

Premijer FBiH Nedžad Branković istakao je da ambicija ovog sastanka nije bila rešavanje političkih razlika o Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: