Lečić napustio predsedništvo LDP-a

Branislav Lečić napustio predsedništvo Liberalno-demokratske partije. Počeo sa radom Politički savet LDP-a.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2007.

10:51

Default images

Lečić, jedan od osnivača LDP-a, rekao je za Večernje novosti da je dao ostavku na članstvo u predsedništvu iz ličnih razloga, o kojima nije trenutno spreman da priča. Međutim iz LDP-a je saopšteno da je Lečić otišao jer nije izabran za potpredsednika te stranke na protekloj skupštini.

Lečić je rekao da je i dalje član LDP-a i da i dalje podržava tu ideju, za koju smatra da je neophodna Srbiji, ali da se sa određenim stvarima u stranci ne slaže, zbog čega je i odlučio da napusti predsedništvo.

U saopštenju, koje je potpisao član Predsedništva LDP-a Nenad Prokić, navodi se da je želju Lečića da ne bude u novom predsedništvu LDP-a uvažio predsednik stranke Čedomir Jovanović i da tu nema nikakvog sukoba.

"Jer, naprosto nikome u LDP-u, počevši od Čedomira Jovanovića, nisu večno zagarantovane funkcije", istakao je Prokić.

LDP formirao Politički savet

Politički savet Liberalno-demokratske partije danas je zvanično počeo sa radom održavši prvu sednicu, saopštila je ta partija.

"Političkom savetu LDP-a su pristupile mnoge javne ličnosti i ljudi koji svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći daljem unapređenju politike LDP-a", navodi se u saopštenju.

"Početak rada našeg političkog saveta šalje jasnu poruku da politika Liberalno-demokratske partije nastavlja sa neprekidnom borbom u cilju modernizacije Srbije", saopštio je LDP.

"Nakon izbora održanih u januaru 2007, na kojima je LDP za svoju politiku dobila podršku građana Srbije, jasno je da naša politika nije samo entuzijazam malog broja ljudi, već suštinska ideja koja je prepoznata kao putokaz u pravcu raskida sa prošlošću i stvaranja moderne, napredne i uspešne Srbije", navodi se u sapštenju. 

"Ta politika dobija svoju potvrdu kako među građanima, tako i među istaknutim javnim ličnostima, koji je prepoznaju i koji su spremni da daju svoj doprinos njenom daljem razvoju", saopštio je LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: