Ahmadinedžad: Iran neće odustati

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad rekao da se Iran neće odreći prava na nuklearnu tehnologiju.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.04.2007.

11:01

Default images

"Iranski narod će ustati u odbranu svog prava i neće odstupiti kako bi očuvao svoja prava na nuklearni program", rekao je Ahmadinedžad u gradu Širaz, u centralnom Iranu. On je rekao da Zapad "zloupotrebom međunarodnih organizacija" neće naterati Iran da odustane od svog prava.

Iran je prošle nedelje saopštio da je počeo da obogaćuje uranijum na industrijskom nivou. Zapad strahuje da bi Iran mogao da upotrebi obogaćeni uranijum za proizvodnju nukelarnog oružja, što Teheran negira ističući da uranijum koristi u energetske svrhe.

Savet bezbednosti UN je u martu uveo nove sankcije Iranu pošto je ta zemlja odbila da obustavi obogaćivanje uranijuma. Teheranu je tada zabranjeno da izvozi oružje i uvedene su finansijske sankcije za istitucije i pojedince.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: