SAD: Rekordni iznosi za kampanje

Juče je istekao rok u kom pretendendi za ulazak u Belu kuću prijavljuju novac prikupljen u prvom tromesečju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2007.

09:32

Default images

Senatorka Hilari Klinton sakupila je rekordnih 26 miliona dolara, dok je u republikanskom taboru veliko iznenađenje priredio relativno nepoznat kandidat, guverner Masačusetsa Mit Romni, koji je prikupio 23 miliona.

Teri Mekolif, šef kampanje Hilari Klinton, kaže da raniji iznosi nisu bili ni blizu. "Bio je ovo izuzetan kvartal po prikupljanju priloga za kampanju u bilo kojim predsedničkim izborima do sada", kaže on. 

Jedan od najvećih aduta Hilari Klinton je njen suprug Bil, koji joj donosi novac čak i kad se pojavi u teretani.

Među republikancima, pravi šok je izazvao guverner Masačusetsa Mit Romni, mormon, koji je prikupio znatno više od republikanskih favorita, bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija, i senatora Džona Mekejna. Taj uspeh već od danas ga je učinio mnogo poznatijim biračima u SAD. 

Tim Baraka Obame za sada trži u tajnosti podatak koliko je sredstava demokratski senator prikupio, ali je poznato da je Obama imao 80.000 donatora naspram 50.000, koliko ih je imala Hilari Klinton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: