Godišnjica smrti Katarine Marić

Danas se navršavaju 4 godine od kada je službenim džipom ministra Dragana Veselinova usmrćena Katarina Marić u centru Beograda.

Izvor: B92

Nedelja, 15.04.2007.

15:16

Default images

Na uglu Beogradske i Njegoševe, tačno u 9 i 30 - kada je na današnji dan pre četiri godine poginula Katarina - njeni najbliži su se okupili kako bi podsetili javnost i nadležne organe da još uvek čekaju na pravdu.

Podsetimo, Katarina Marić stajala je na trotoaru kada je na nju, posle sudara sa taksijem, naleteo džip ministarstva poljoprivrede. Džip je vozio Stevan Bakalov, a u njemu se nalazio tadašnji ministar Dragan Veselinov.

"I kada vozač ode u taj zatvor, on će jednog dana iz njega izaći, a moje Kaće nema Mi se svakog petnaestog okupljamo da podstičemo javnost i sud da se mi nećemo predati, uvek postoji neki način i mi se nadamo da će VSS na taj 'najlegalniji način' doneti presudu", kaže Ljiljana Marić, Katarinina majka.

Tek nekoliko meseci posle nesreće, Veselinov je pod pritiskom javnosti podneo ostavku. Postupak protiv Bakalova, kojim je osuđen na pet godina zatvora, trajao je nekoliko godina.

On je presudom Okružnog suda je prošle godine osuđen na pet godina zatvora. Ipak, ova presuda još uvek nije postala pravosnažna, tako da je Bakalov i dalje na slobodi.

"Samo odlučivanje po žalbi traje koliko traje i ja se nadam da će uskoro u roku od mesec dana biti okončano", Miodrag Stević, advokat oštećenih.

Okružni i Vrhovni sud najavili su da će u ponedeljak saopštiti dokle se sa slučajem stiglo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: