Uhapšeni Srbi zbog drženja oružja

Pripadnici švedskog kontingenta Kfora uhapsili su dvojicu Srba tokom akcije potrage za ilegalnim naoružanjem u selu Ugljare.

Izvor: Beta

Subota, 14.04.2007.

18:03

Default images

Prema njihovim tvrdnjama, uhapšeni su Slaviša Jovanović iz Ugljara i Dragiša Mijatović iz Kosova Polja, kod kojih je, kako se nezvanično saznaje, pronadjena manja količina naoružanja.

Švedski vojnici započeli su pretragu nekoliko kuća u selu Ugljare juče izjutra oko 4.00, a danas zaustavljaju i pretresaju sva putnička i druga vozila koja ulaze i izlaze iz sela.

Kako su agenciji Beta preneli srspki izvori, Jovanović i Mijatović su odvedeni iz sela, i odredjen im je pritvor u trajanju od 72 sata.

Rodbina uhapšenih tvrdi da im nije saopšteno gde su Jovanović i Mijatović, kao i da su im vojnici zabranili da svrate da u kuće koje
su pretresane, tako da su noć proveli kod suseda i rodjaka u selu.

Akcija švedskih vojnika uznemirila je Srbe u tom selu, koji navode da ih podseća na sličnu akciju koja je sprovedena uoči Božića u selu Babin Most, gde su nekoliko dana pretresane srpske kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: