MUP: Uništena beleška

Beograd -- Evidencija o ulascima u zgradu MUP-a u noći predaje Milorada Ulemeka uništena je po internom uputstvu MUP-a, prenosi JUKOM.

Izvor: Beta
Podeli

Kako je saopštio Komitet pravnika za ljudska prava JUKOM, danas je od MUP-a dobio odgovor na zahtev za slobodan pristup informacijama, povodom evidencije o ulascima u sedište MUP-a 2. maja 2004. godine, kada se prvooptuženi za ubistvo premijera Zorana Đinđića predao posle skoro 14 meseci skrivanja. Evidencija je uništena, a JUKOM sada traži i zapisnik o komisijskom uništavanju.

JUKOM je podsetio da je zahtev o dostavljanju izvoda iz evidencije o ulascima u zgradu u Kneza Miloša 101 tražio još 22. novembra 2006. godine.

U saopštenju se dodaje da je ta nevladina organizacija poslala i urgenciju 20. marta 2007. godine povodom informacija da su se u noći predaje Ulemeka sa njim u sedištu MUP-a, između ostalih, sastali i šef kabineta premijera Aleksandar Nikitović, ministar pravde Zoran Stojković, šef BIA Rade Bulatović, direktor RTS Aleksandar Tijanić i ministar policije Dragan Jočić.

"Povodom ovog odgovora i uništavanja evidencije iz koje je moguće utvrditi koja su lica došla u zgradu MUP-a po predaji Milorada Ulemeka, JUKOM je podneo novi zahtev, u kojem se od MUP-a traži zapisnik o komisijskom uništavanju evidencije", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 90 idi na stranu