Omladine SDU i DS-a pri ECOSY-ju

Socijaldemokratska omladina (SDO) i Demokratska omladina primljene su u pridruženo članstvo Mladih evropskih socijalista ECOSY.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2007.

16:21

Default images

SDO je podmladak Socijaldemokratske unije, a Demokratska omladina Demokratske stranke. ECOSY je deo omladinske organizacije Partije evropskih socijalista (PES). Kako se navodi u saopštenju, pridruženo članstvo je najviši oblik članstva koji može imati organizacija iz zemlje koja nije članica Evropske unije. Obe stranke jednoglasno su primljene proteklog vikenda u Varšavi.

Status članice te organizacije mogu da dobiju samo omladinske organizacije iz zemalja koje su najmanje potpisale Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU.

ECOSY okuplja oko šezdeset socijaldemokratskih, socijalističkih i radničkih omladinskih organizacija širom Evrope.

"Prijem u pridruženo članstvo u ECOSY pokazao je da je međunarodna omladinska socijaldemokratska porodica prepoznala dugogodišnju principijelnu borbu omladine SDU za vrednosti moderne levice u Srbiji i obavezala nas da u njoj istrajemo", navodi se u saopštenju SDO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: