"Sporni Generalštab i saobraćaj"

Mesto načelnika Generalštaba VS i resor saobraćaja su tačke sporenja DS-a i DSS-a u pregovorima o novoj vladi, piše "Blic".

Izvor: B92

Subota, 31.03.2007.

10:56

Default images

List piše da je dogovoreno da novi ministar odbrane bude iz DSS-a, najverovatnije dosadašnji ministar policije Dragan Jočić, ali da DS zahteva da se u tom slučaju ne smeni načelnik Generalštaba, general Zdravko Ponoš, kako to planira DSS.

Ukoliko se DSS, ipak, odluči da smeni Ponoša zbog njegovih navodnih veza sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i političkim neslaganjem sa politikom DSS-a, demokrate planiraju da smene direktora policije Milorada Veljovića.

Osim Ponoša, kao prepreka formiranju nove Vlade Srbije isprečila se i funkcija ministra saobraćaja za koju su zainteresovani i dosadašnji ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić i predsednik beogradskih demokrata Dragan Đilas.

List "Danas" u DS-u saznaje da pitanje smene Ponoša nije pokrenuto, ali da se ne isključuje i ta mogućnost.

Taj dnevnik podseća da po Ustavu Srbije predsednik Tadić, kao vrhovni komandant oružanih snaga, postavlja i razrešava visoke oficire i načelnika Generalštaba.

Pozivajući se na izvore bliske pregovaračkim timovima DS-a i DSS-a, "Danas" piše da je Srbija mnogo bliža novim izborima nego formiranju nove vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: