Kako Milica Gajić iznajmljuje lokal

Smenjeni predsednik SO Požarevac odbija da se povuče sa funkcije, stvarajući ambijent u kom opštinska vlast ne funkcioniše.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2007.

14:25

Default images

Smenjeni predsednik SO Ivan Grubetić, član SRS-a, uzurpirao je kabinet, pečat i ključeve parlamenta. On odbija da napusti prostorije opštinskog zdanja, u čemu ga podržavaju ostali opštinski funkcioneri, iz redova SPS-a i Karićevog PSS-a.

Usled toga, nepoštovanje zakona postaje sve učestalija pojava. Tako Milica Gajić, nevenčana supruga Marka Miloševića, u Požarevcu otvara prodavnicu peciva i brze hrane u lokalu koji iznajmljuje bez nužne saglasnosti ostalih suvlasnika, mimo poštovanja zakona.

Uprkos nepostojanju obavezujućih sudskih rešenja, suvlasnik lokala pokušava da u njega na silu useli pekaru Milice Gajić.

Poslanik DSS-a iz Požarevca Slavoljub Matić kaže da je situacija u kojoj zakupodavac Milice Gajić krši zakon posledica apsolutnog bezvlašća u tom gradu.

Vlasnik građevinskog preduzeća "Ekon" Todor Milić odbija da svoj deo lokala iznajmi Milici Gajić. Ovo nije jedina problematična situacija u kojoj se sa ljudima bliskim porodici Milošević našao vlasnik "Ekona".

"Probao je Marko da mi otme zgradu, nisam mu dao, a sad ne dam ni lokal", kaže Milić.

Miroslav Ivanović, čovek koji Milici izdaje lokal, u telefonskom razgovoru je rekao za B92 da je on jedini vlasnik i da je lokal na njegovo ime uknjižen. Međutim, Todor Milić je dao na uvid dokumenta novinaru B92, prema kojima se vidi da Ivanović nije jedini vlasnik lokala.

Ukoliko Milica Gajić ipak otvori pekaru u lokalu koji iznajmljuje od samo jednog od suvlasnika, požarevački Otpor će u čast otvaranja prirediti performans.

Inače, Milica Gajić raspolaže lokalom "Ekstrim bar" u požarevačkom Bambi parku, na zemljištu koje je Marku Miloševiću dala opština na korišćenje bez naknade. Gajićeva je svojevremeno napravila dug za struju od preko milion i po dinara, kasnije otplaćen dobrovoljnim prilozima socijalista. Iznajmljivanje lokala od čoveka koji još uvek nije dokazao da je vlasnik, kao i dobijanje potrebnih dozvola neće biti prvi slučaj u kom je Milica Gajić povlašćena u odnosu na ostale građane Požarevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: