Redovna procedura reorganizacije VS

Veliki broj rezervista proteklih dana dobio je pozive da se jave u vojni odsek "u vezi sa ratnim rasporedom".

Izvor: B92

Subota, 31.03.2007.

14:19

Default images

Zbog aktuelne situacije nije bilo teško pomisliti da je u pitanju nekava priprema vojske zbog situacije na Kosovu, međutim u Ministarstvu odbrane za B92 kažu da pozivi nemaju nikakave veze sa aktuelnom političkom situacijom, kao i da "nema mesta panici".

Pukovnik Rade Karan iz informativne službe tog ministarstva tvrdi da se radi o redovnoj aktivnosti: "U poslednje vreme u vojsci su u toku značajne organizacijske promene što podrazumeva ukidanje mnogih jedinica ranga puk brigada. Svi vojni obveznici imaju ratni raspored u određenim jedinicama vojske, mnoge od tih jedinica su poslednjih meseci rasformirane i pojavila se potreba da se vojnim obveznicima saopšti novi ratni raspored ili ukine postojeći".

U Ministarstvu kažu da je proteklih meseci ovaj proces završen na teritoriji Novog Sada i da je odziv bio 94 odsto. Sad je na redu Beograd pa se panika pojavila, jer je veliki broj ljudi dobio pozive, objašnjava Karan.

Vojsku očekuje formiranje 3. i 4. brigade kopnene vojske, pa bi vojne pozive narednih meseci mogli da očekuju i rezervisti južne i istočne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: