Tufegdžić ostaje pri tvrdnjama

Bivši vojni istražni sudija Vuk Tufegdžić juče u ulozi okrivljenog, u procesu koji protiv njega vodi porodica poginulog gardiste.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2007.

11:22

Default images

Porodica Jakovljević tužila je Tufegdžića da je oklevetao njihovog sina, vojnika Dragana Jakovljevića, pokušavajući da sakrije istinu o njegovoj smrti i da javnost ubedi da je Dragan ubica ili samoubica. Tufegdžić je juče na suđenju u Prvom opštinskom sudu ostao pri tvrdnjama da je Jakovljević bio "vojnik druge kategorije" i da ne zna kako je mogao da bude pripadnik elitne jedinice.

Tufegdžić je ostao i pri tvrdnji da je Jakovljević imao smanjeni koeficijent inteligencije.

Podsetimo, Jakovljević i njegov kolega Dražen Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. na straži u kasarni na Topčideru u Beogradu. Mediji su tada spekulisali da je u vreme njihove pogibije u tom objektu bio general Ratko Mladić, ali su vojne vlasti to negirale.

Nakon istrage koju je vodio Tufegdžić, tada kapetan, Vojska je objavila dve verzije o smrti gardista. Prema jednoj, Jakovljević je prvo ubio Milovanovića, a zatim sebe, dok su u drugoj verziji njihove uloge bile zamenjene.

Paralelena nezavisna komisija, koju je oformila vlada, utvrdila je da su obe te verzije nemoguće i da je vojnike ubila treća osoba. Slučaj sada ispituju eksperti američke federalne policije.

Profitiranje na tuđoj nesreći

Roditelji Dragana Jakovljevića su se nakon tragedije našli i na meti prevaranata. O tome je u Poligrafu govorio otac ubijenog vojnika Janko Jakovljević.  

"Posle te tragedije, posle 40 dana, pojavili su se razni pozivi, telefonski pozivi sa obećanjima, sa nekom video kasetom na kojoj imamo pravi dokaz o tragediji našeg sina, insistirajući od nas 3.000 evra u zamenu za kasetu, što je nama bilo malo sumnjivo. Uključili su se organi unutrašnjih poslova Opštine Šabac i pohvatali su 'ove drugare' koji su pokušali da dođu do plena na lak način, na nečiju nesreću", rekao je Janko Jakovljević.

Na pitanje da li je postojala takva kaseta, Jakovljević kaže da je kaseta pronađena, ali sa pornografskim snimkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: