Pakistan: 56 poginulo u sukobima

Najmanje 56 osoba poginulo u sukobima koji od juče traju u Pakistanu između lokalnih pobunjenika i stranih pripadnika Al kaide.

Izvor: Beta

Petak, 30.03.2007.

17:46

Default images

Najnoviji sukobi su izbili na jugu zemlje u Vaziristanu, gde je prekršeno jednonedeljno primirje posle sukoba u kojima je ubijeno više od 160 osoba.

"Ukupno su danas ubijene 54 osobe, uključujući 45 stranaca, dok su juče dve osobe ubijene. Sukobi se nastavljaju pošto pregovori nisu uspeli", izjavio je neimenovani predstavnik lokalnih pakistanskih vlasti.

"Plemena insistiraju da stranci napuste to područje ili se predaju", dodao je taj predstavnik.

Uzbekistanski i čečenski predstavnici Al kaide su danas iz lakog i teškog naoružanja gađali lokacije islamista na jugu zemlje.

Sukobi su nastali još 19. marta, kada je lokalni talibanski lider, mula Nazir, rekao da će razoružati sve strane militantne grupacije u tom delu zemlje. Posle toga je 23. marta uvedeno primirje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: