Federacija BiH dobila novu vladu

Nova vlada Federacije BiH izabrana je danas na vanrednoj sednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacija BiH.

Izvor: FoNet

Petak, 30.03.2007.

15:06

Default images

Vlada je izabrana nakon što je Kancelarija međunarodnog predstavnika u BiH dala saglasnost za kandidate za ministre. Vladu će voditi Nedžad Branković.

OHR je ranije poništio odluku federalnog parlamenta kojom je 21. marta potvrđeno imenovanje Vlade Federacije BiH, jer je Kancelarija međunarodnog predstavnika želela da završi proveru pet kandidata.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Kristijan Švarc-Šiling je odobrio ministarske funkcije četvorici kandidata, ali jedan od njih - Fadil Jaganjac - nije dobio "zeleno svetlo" za ministra unutrašnjih poslova, pa je Predstavnički dom na današnjoj sednici postavio Muhidina Alića na tu funkciju.

Članovi vlade položili su danas zakletvu pred poslanicima, pošto su izabrani sa 64 glasa za, 16 protiv i četiri suzdržana, šest meseci nakon održanih opštih izbora.

Zamenici premijera su Vjekoslav Bevanda, koji je i ministar finansija i Gavrilo Grahovac, ujedno ministar kulture i sporta.

Novoimenovani ministar pravde je Feliks Vidović, ministar za izbeglice i raseljena lica je Edin Mušić, Vahid Hećo je ministar energije, rudarstva i industrije, za ministarku obrazovanja izabrana je Meliha Alić, Nail Šećkanović je ministar saobraćaja i komunikacija, a ministar rada i socijalne politike je Perica Jelečević.

Ministar trgovine je Desnica Radivojević, Safet Omerović je ministar zdravstva, ministar za boračka pitanja je Zahid Crnkić.

Novi ministar prostornog uređenja je Salko Obhođaš, Velimir Kunić je ministar razvoja, preduzetništva i obrta, dok je Nevenko Herceg ministar okoline i turizma, a Damir Ljubić je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: