Hrvatski premijer u poseti BiH

Predstavnici Hrvatske u Sarajevu sa zvaničnicima BiH potpisali su ugovor o dvojnom državljanstvu i saradnji u nadzoru granice.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.03.2007.

08:05

Default images

Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji je sinoć doputovao u Sarajevo, razgovarao je sa zvaničnicima BiH o svim otvorenim pitanjima i unapređenju međudržavne saradnje. Sanader i članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Haris Silajdžić složili su se da su odnosi dve zemlje dobri, a da otvorena pitanja treba rešavati na prijateljski način.

Sanader je rekao da je prioritet njegove zemlje stabilna i prosperitetna BiH, orijentisana sa Srbijom i Hrvatskom ka EU i NATO. On je izjavio da tokom buduće promene Ustava BiH treba garantovati ravnopravnost svih naroda u BiH, te i Hrvata.

Sanader se danas u Sarajevu sastao i sa predsedavajućim Savetu ministara BiH Nikolom Špirićem, kome je ponudio da BiH dobije "status najpovlašćenije nacije u Luci Ploče". Špirić je odgovorio da će Savet proučiti ponudu.

U petak hrvatska delegacija će posetiti Travnik, gde će obići bolnicu "Dr fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, Memorijalni muzej "Rodna kuća Ive Andrića" i Katolički školski centar "Petar Barbarić".

Osim hrvatskog premijera, u delegaciji je još nekoliko ministara Hrvatske, među kojima su ministar unutrašnjih poslova Ivica Kirin, ministar kulture Božo Biškupić, te ministri privrede i saobraćaja, Branko Vukelić i Božidar Kalmeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: